اقتصادی و سیاسی
 
 
 

نفوذ به دنیای مجازی کاربران و استفاده از اطلاعات شخصی آنها از

طریق ابزارهای مختلف الکترونیکی همچون موبایل، امروزه به امری فراگیر

در همه کشورها تبدیل شده اما در ایران به دلیل کم آگاهی کاربران

در نحوه حفظ امنیت موبایل، این معضل ابعاد جدی تری به خود گرفته است.

 

گوشی های هوشمند

گوشی های هوشمند

 

نفوذپذیری و هک گوشی های موبایل هر چند به قدمت هک کامپیوترها نمی رسد اما رفته رفته با پیشرفت روزافزون امکانات تلفن همراه و استفاده از سیستم عاملهای موبایل، این وسیله هم در معرض خطر امنیتی بسیاری قرار دارد تا آنجا که هر فردی با داشتن نرم افزارهای مخصوص به راحتی قادر خواهد بود که تلفن همراه کاربران را هک و یا از اطلاعات شخصی آنها استفاده کند.

در این میان کاربرانی که بیشتر از دستگاه موبایل خود استفاده می کنند باید بیشتر از دیگران نسبت به امنیت آن نگران باشند؛ این مسئله به ویژه در صورتی که کاربر از موبایلهای هوشمند برای کار استفاده می کند، اهمیت بیشتری می یابد. در این میان آگاهی از برخی نکات امنیتی می تواند در بسیاری مواقع از بروز خطرات احتمالی جلوگیری کند.

سیستم عاملی انتخاب کنید که رمزگذاری را پشتیبانی کند

به مشترکان موبایلهای هوشمند توصیه می شود که اگر واقعا به امنیت دستگاه موبایل خود اهمیت می دهند باید از سیستم عامل و دستگاه موبایلی استفاده کنند که رمزگذاری مبتنی بر سخت افزار را برای حافظه های داخلی و خارجی پشتیبانی می کند که از جمله چنین سیستم عاملهایی می توان به Apple iOS و RIM BlackBerry اشاره کرد.

این به این معنا است که داده های ذخیره شده بر روی موبایل کاربر در برابر پیشرفته ترین هکرها نیز تا حد بالایی محافظت می شود چرا که بدون رمزگذاری ممکن است فردی بتواند داده های موجود بر روی دستگاه را حتی بدون در اختیار داشتن PINیا کلمه عبور نیز بازیابی کند.

کارشناسان معتقدند که رمزگذاری کامل دستگاه در گوشی های فعلی دارای سیستم عامل آندروئید محدود است و بین تولید کنندگان مختلف، تفاوتهایی دارد. البته برای مثال گوشی های هوشمند تجاری موتورولا قابلیتهای رمزگذاری را بر روی آندروئید ۲٫۳ و آندروئید X3 فراهم کرده اند و انتظار می رود به زودی تمامی رایانه های لوحی و گوشیهای هوشمند آندروئید نیز رمزگذاری را پشتیبانی کنند.

برای گوشی خود یک PIN یا کلمه عبور انتخاب کنید

فعال کردن یک کلمه عبور یا PIN نخستین خط دفاعی برای محافظت از محرمانه ماندن و امنیت گوشی های موبایل تلقی می شود؛ این اقدام به کاربر کمک می کند تا در صورت گم شدن، به سرقت رفتن و یا جا ماندن گوشی در جایی، از برداشتن آن توسط دیگران و مشاهده و دستکاری در محتویات آن جلوگیری به عمل آید. معمولا در صورتی که رمزگذاری بر روی دستگاه فعال باشد، انتخاب کلمه عبور برای آن یک اجبار است.

اگر رمزگذاری توسط سیستم عامل پشتیبانی نشده باشد، کاربر باید حتما خود را ملزم به تعیین یک کلمه عبور مناسب برای دستگاه خود بداند. زیرا اگرچه احتمالا داده های کاربر توسط افراد خاصی که کلمه عبور را نیز ندارند قابل بازیابی است، اما حداقل به این شکل این اطلاعات در برابر برخی مجرمان محافظت خواهد شد.

از بین بردن خودکار اطلاعات را فعال کنید

اغلب سیستم عاملهای موبایل، حذف خودکار اطلاعات دستگاه را پس از چند بار تلاش ناموفق برای وارد کردن کلمه عبور، پشتیبانی می کنند. این کار در صورتیکه رمزگذاری توسط دستگاه پشتیبانی نشده باشد، بسیار ارزشمند است، اما برای دستگاههایی که از رمزگذاری بهره می برند نیز می تواند مفید باشد. دادن فرصت نامحدود به دیگران برای حدس زدن کلمه عبور، احتمال کشف آن را بیشتر می کند.

از بین بردن خودکار اطلاعات گوشی در iOS ،Windows Phone 7 و BlackBerry پشتیبانی می شود، اما اندروئید برای این کار نیاز به یک برنامه متفرقه دارد؛ با این حال کاربران موبایل باید به خاطر داشته باشند که حتما از تمامی اطلاعات خود به طور منظم یک نسخه پشتیبان تهیه کرده و از راهکاری برای بازیابی این اطلاعات در یک دستگاه جدید استفاده کنند.

ردیابی و مدیریت از راه دور را فعال کنید

پیش از آنکه گوشی یا دستگاه موبایل کاربر گم شده یا به سرقت رود، باید راهکار ردیابی و مدیریت از راه دور برای آن تنظیم شود. اغلب این راهکارها به کاربر اجازه می دهد که موقعیت دستگاه را بر روی یک نقشه مشاهده کند و این باعث می شود که هشدارهای صوتی برای کمک به پیدا کردن گوشی ارسال و با نمایش یک پیغام تصویری به دیگران می گوید که چگونه گوشی را به کاربر بازگردانند.

این راهکارها همچنین به کاربران اجازه می دهد که از راه دور موبایل خود را قفل کرده و یا داده های آن را پیش از دستیابی دیگران به آن، پاک کند.

اپل برای iOS 4.2 و نسخه های پس از آن یک راهکار رایگان در این مورد ارائه کرده که برای نسخه های قدیمی تر iOS نیز یک سرویس پولی به نام MobileMe توسط این شرکت عرضه شده است. در مورد آندروئید نیز کاربر باید از یک برنامه متفرقه برای این کار استفاده کند؛ مایکروسافت نیز برای Windows Phone 7 به عرضه سرویس رایگان Windows Live for Mobile اقدام کرده است. همچنین RIM نیز سرویس رایگان BlackBerry Protect را برای این منظور عرضه کرده است.

استفاده از Wi-Fi hotspot ها را محدود کنید

زمانی که کاربر از Wi-Fi hotspot هایی استفاده می کند که رمزگذاری شده نیستند، تمامی ترافیک اینترنت کاربر از طریق بی سیم منتقل شده و به راحتی می تواند مورد نفوذ قرار گیرد. مهمترین سایتها و سرویسها مانند وب سایتهای بانکی، معمولا رمزگذاری (HTTPS/SSL) خود را پیاده سازی می کنند که از ترافیک آنها محافظت می کند اما اغلب ارائه دهندگان سرویسهای ایمیل و بسیاری از شبکه های اجتماعی این کار را انجام نمی دهند؛ در نتیجه شنود کنندگان احتمالا می توانند کلمات عبور و ترافیک مربوط به این سایت ها را جمع آوری کنند.

باید توجه داشت که نسل سوم، نسل چهارم موبایل و اغلب ارتباطات داده ای سلولی دیگر، معمولا توسط بستر ارتباطی رمزگذاری می شوند. علاوه بر این استراق سمع بر روی این نوع از ارتباطات چندان معمول نیست براین اساس کاربر باید تا جایی که می تواند سعی کند به جای Wi-Fi hotspot های ناامن از ارتباطات داده ای استفاده کند. اما در صورتیکه کاربر اصرار به استفاده از Wi-Fi hotspot ها دارد باید از آنهایی استفاده کند که رمزگذاری و احراز هویت را فراهم می آورند.

از یک آنتی ویروس یا برنامه امنیتی استفاده کنید

ویروسها، بدافزارها و هک برروی دستگاههای موبایل کم کم در حال تبدیل شدن به یک مسئله بزرگ است و با این وجود کاربر باید یک برنامه امنیتی نصب کند تا بتواند از آلودگی و نفوذ جلوگیری کند. اغلب راهکارهای آنتی ویروس، ویژگیهای دیگری را نیز در اختیار کاربر قرار می دهند که از آن جمله می توان به حذف اطلاعات از راه دور، پشتیبان گیری و تعیین موقعیت مکانی گوشی اشاره کرد.

شرکتهای AVG و NetQin برنامه های امنیتی رایگانی را برای آندروئید عرضه کرده اند؛ شرکت LookOut نیز برنامه های رایگانی برای آندروئید،BlackBerry و Windows Mobile ارائه کرده است. در میان برخی گزینه های تجاری نیز می توان به McAfee WebSecure،Kaspersky Mobile Security و Trend Micro Mobile Security اشاره کرد.

 



 

در پی پیامک فرستادن یارانه دهنده محترم  جهت انصراف برخی یارانه گیرنده‌های محترم از دریافت یارانه و با توجه به اینکه تمام تلاش یارانه‌دهنده محترم بر تسهیل امور ، مخصوصا در این مورد هستش! یارانه‌دهنده محترم علاوه بر تهیه نسخه  اینترنتی برای انصراف از دریافت یارانه ، سیستم پاسخگویی به پیامکِ یارانه گیرنده  محترم را نیز فعال کرده است .

در زیر متن یکی از این پیامک بازی‌های بین یارانه‌گیرنده محترم و یارانه‌دهنده محترم را می‌خوانید :

 ***

یارانه دهنده محترم :

یارانه گیرنده محترم ، جناب آقای /سرکار خانم………………..نظر به تشخیص متمول بودن شما،  لطفاً جهت انصراف و یا تعین تکلیف وضعیت دریافت یارانه به سایت یارانه مراجعه کنید و یا همین پیامک را پاسخ دهید.

یارانه گیرنده محترم:

 کی متموله؟ من؟ من دارم از گرسنگی می‌میرم!

یارانه دهنده محترم :

کوتاه بیا بابا، آمارِت رو  در آوردم، کلی مایه‌تیله و ملک و املاک و پول و پله به هم زدی!

یارانه گیرنده محترم:

شایعه است ، اشتباه به عرضتون رسوندن،کذب محضه، دسیسه است!

یارانه دهنده محترم :

ای بابا، مایه‌دار محترم، واسه شما که این پول‌ها پولی نیست؛ بیخیال این ۲ قرون و ۱۰ ریال شو، خداوکیلی بذار بزنیمش به یه زخم دیگه!

یارانه گیرنده محترم :

 کمه؟ نه کمه؟ هفتاد هشتاد هزار تومن تو ماه کمه؟ از  اون روز تاحالا که یارانه هدفمند شده یه قرونم واسم یه قرونه! نون رو هم توی خونه جیره‌بندی کردم که نه تنها مثه قدیم دور ریز نداشته باشه، بلکه خودمونم از گرسنگی نمیریم، بیچاره نون خشکی‌ها معلوم نشد چی به سرشون آوردی با این طرحت! این بود اون یک میلیون و ششصد هزار شغلی که می‌گفتی؟ فقط  ۲میلیون نون خشکه‌ای این وسط بیکار شدن مرد حسابی!

یارانه دهنده محترم :

 دادا یه خورده کمتر بنویس خیلی طولانی پیامک می‌دی‌ها، اسمش پیامکه، داستان و رمّان نیستش که

یارانه گیرنده محترم :

 خوب حالا چه قدر از یارانه‌هام  رو نگیرم کارِت راه می افته؟

یارانه دهنده محترم :

قربونت اگه همش رو نگیری که خیلی آقایی!

یارانه گیرنده محترم :

قرار نشدا، اونوقت کی بره شیر ۱۱۰۰ تومنی بخره؟ کی سنگک ۶۰۰ تومنی بخره؟ کی بنزین ۷۰۰ تومنی بزنه؟

نه دادا اینجوری آبمون تو یه جوب نمیره!

یارانه دهنده محترم :

خیلی خوب بابا تُرش نکن، یک سوم بگیر، دوسوم نگیر.

یارانه گیرنده محترم :

 اوووه  دادا خیلی توقعت زیاده، اگه من دوسومش رو نگیرم کی پول آب و برق و گاز و تیلیفون و موبایل بده؟ کی پول کرایه تاکسی و سرویس مدرسه بده ؟ نُچ انگار شما اهل معامله نیستی !

یارانه دهنده محترم :

 چرا بابا هستیم. بیا قهر نکن ، فیفتی فیفتی !!! پنجاه پنجاه . خوبه؟ نصفش رو بگیر، نصفش رو نگیر !

یارانه گیرنده محترم :

دِکی ! بابا من می‌گم نره ، تو می‌گی بدوشش! آخه عزیز من، برادر من چه حرفیه می‌زنی ، کی بره…

یارانه دهنده محترم :

 خیلی خوب بابا ناله نکن! یک سومش رو نگیر. من که شغل می‌سازم واست، تولید خوب میارم واست‌، یک سوم نگیر! جون من!

یارانه گیرنده محترم :

 بـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــوق!!!!

یارانه دهنده محترم :

 بـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــوق!!!!

===============================================

پی نوشت :

۱-((بـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــوق!!!! )) به آن معنی حرف زشت نیست ها! به معنی این است که اپراتور در این وسط گیج شده و یا هنگام پیامک بازی طرفین باران باریده و سیستم اپراتور هنگ کرده است!

۲- از سرنوشت یارانه دهنده محترم و یارانه گیرنده محترم اطلاعی در دست نیست!

 



پنج شنبه 10 فروردين 1391برچسب:, :: 19:52 ::  نويسنده : فردین

تبلت Kindle Fire به نسخه 6.3 آپدیت میشود

اگر شما هم یکی از دارندگان تبلت ساخت شرکت Amazon که Kindle Fire نام دارد هستید ، از شنیدن این که این تبلت به نسخه ۶٫۳ آپدیت میشود حتما خوشحال خواهید شد. این آپدیت به وضعیت برنامه‌ها و اپلیکیشن‌های این تبلت بهبود خواهد بخشید به طوری که به اشتراک گذاری نوشته درون کتاب‌ها راحت تر خواهد بود و اپلیکیشن Shelfari Book تیز قادر خواهد بود تا اطلاعات بسیار زیادی در مورد کتاب‌ها به دارنده تبلت بدهد ، همچنین امکان خرید و دانلود کتاب و مقاله از‌هاست ابری آمازون نیز فراهم خواهد شد.

از دیگر امکانات این آپدیت میتوان به این موارد اشاره کرد :

  • اجرا کننده مرورگر Amazon Silk (مانع ایجاد درهم ریختگی صفحات وب میشود)
  • کانکشن WiFi سریعتر
  • اپلیکیشن‌های جالب و با کیفیت خوب اجرای سریع
  • توانایی اجازه آنلاین فیلم‌ها

این آپدیت به زودی عرضه خواهد شد و در سایت Amazon برای دانلود قرار خواهد گرفت.



چند روز است که بحث رونمایی از ipad3 و کنفرانس اپل در همه سایت‌های خبری و وبلاگ‌های آی تی داغ ترین موضوعی است که مورد توجه قرار گرفته است. شایعات فراوانی مطرح ش که درستی بسیاری از آن‌ها، از هیجان  کاست، با این حال این کنفرانس نکات تازه ای در خود داشت که در ادامه به آن می‌پردازیم.


چرا اپل نام محصول جدیدش را the new ipad گذاشت؟

امروز صبح (به وقت محلی)، اپل در سالن سانفرانسیسکو اقدام به رونمایی محصول جدید خود کرد. محصولی با ویژگی‌های جدید ولی بدون نام جدید.

شایعات حاکی از این بود که نام این محصول جدید “ipad3″ یا “ipad HD” باید باشد که بر خلاف انتظار شیلر اعلام کرد که فعلا فقط می‌توانیم بگوییم “the new ipad”.(آی پد جدید). از طرف دیگر اپل خط تولید آی پد ۲ را نیز متوقف نکرده و همچنان آن را با قیمت ۳۹۹$ به فروش خواهد رساند. اما این مسائل که باعث می‌شوند خریداران کمی‌گیج شوند و در خرید دچار شک و تردید بشوند. پس چرا اپل باید چنین نام گذاری داشته باشد؟

قبل تر هم دیدیم که اپل، آی پاد جدید خود را “ipod” نامید و در واقع این روش، شیوه ی معمول اپل در نام گذاری محصولات خود است. به نظر من نویسنده این موضوع تا حدود بسیار زیادی به نفع اپل است. شاید در نگاه اول باعث گیجی خریداران شود، اما نام “آی پد جدید” موجب می‌شود تا دارندگان آی پد۲ نیز مشتاق به خرید این محصول جدید بشوند. آن‌ها علاقه مند می‌شوند تا این محصول جدید را ببینند و آن را لمس کنند و با ویژگی‌های جدید آن آشنا شوند. تنها یک کلمه می‌تواند سود اپل را چندین برابر کند. من همواره معتقدم که اپل در بازی با کلمات استاد است و جملات اپل از زمان استیو جابز با جمله ی معروف “متفاوت بیاندیشید” تا اکنون که ” ما چیزی داریم که واقعا باید آن را ببینید و لمسش کنید” و در نهایت با نام گذاری “آی پد جدید” همواره کارساز بوده است.

این آی پد جدید از هفته ی آینده در آمریکا قابل عرضه خواهد بود و باید منتظر ماند و دید که اپل چقدر می‌تواند در فروش این محصول موفق باشد.



سه شنبه 9 اسفند 1390برچسب:, :: 9:4 ::  نويسنده : فردین

 

امسال بیستمین سالگرد تولد پیام کوتاه است که برخلاف دیگر فناوری‌های کاربردی به ندرت در طی دو دهه گذشته تغییر کرده است. برای جشن گرفتن تأثیر حیرت‌انگیز پیام کوتاه بر دنیا، ده حقیقت تعجب‌آور در مورد پیام‌های کوتاه در این مطلب ذکر می‌شود:

 

 

 

 

ایتنا- در سال 2010 مردم رقم اعجاب‎‌انگیز 6.1 هزار میلیارد پیام کوتاه ارسال کردند؛ یعنی 192 هزار پیام کوتاه در هر ثانیه! میزان درآمد صنعت در ارسال پیام‌های کوتاه 114 میلیارد و ششصد میلیون دلار در سال بوده است.

در سال ۱۹۹۲ نوکیا ۱۰۱۱، یکی از اولین گوشی‌های موبایل با شکل ساده (Candy Bar)، تنها امکان ۶۰ دقیقه مکالمه به کاربر می‌داد. حافظه این گوشی فقط برای ذخیره ۹۹ شماره مخاطب کافی بود و یک صفحه‌نمایش کوچک سیاه و سفید داشت. مقایسه آن با Lumia ۸۰۰ امروز مثل مقایسه خودروی فورد مدل T با شاتل فضایی در تمامی زمینه‌ها است؛ به استثناء یک مورد: امکان تایپ و ارسال پیام

امسال بیستمین سالگرد تولد پیام کوتاه است که برخلاف دیگر فناوری‌های کاربردی به ندرت در طی دو دهه گذشته تغییر کرده است. برای جشن گرفتن تأثیر حیرت‌انگیز پیام کوتاه بر دنیا، ده حقیقت تعجب‌آور در مورد پیام‌های کوتاه در این مطلب ذکر می‌شود:

یک: پدر اس‌ام‌اس ماتی ماکونن، یک مهندس فنلاندی است. او در سال ۱۹۸۴ در یک پیتزا فروشی در کپنهاگ، وقتی برای شرکت در کنفرانسی در مورد آینده ارتباطات موبایلی به دانمارک آمده بود، ایده سرویس پیام‌رسانی برای گوشی‌های دیجیتال GSM به ذهنش خطور کرد. متأسفانه او هرگز برای این کار پیشگامانه دستمزدی دریافت نکرد، زیرا حق امتیاز این ایده را به ثبت نرسانده بود.

دو: یک سال بعد، فرمت ۱۶۰ کاراکتری توسط محققی در زمینه ارتباطات به نام فریدهام هیلبرند تعیین شد. او در حالی که سعی می‌کرد این فناوری را استاندارد کند و به تلفن‌های همراه امکان انتقال و نمایش پیام‌ها را بدهد، متوجه شد که میانگین جملات یا سوالات تنها به ۱۶۰ کاراکتر نیاز دارد.

سه: اولین اس‌ام‌اس در سال ۱۹۹۲ توسط بریت نیل پاپ‌وُورس به مدیر اپراتور وُدافون، ریچارد جرویس در مهمانی کارمندان در شب کریسمس ارسال شد که متن آن این بود: "کریسمس مبارک". پاپ‌وورس سرویس ارسال پیام کوتاه یا همان اس‌ام‌اس را از کامپیوتر محل کار خود به یک گوشی موبایل اوربیتل ۹۰۱ ارسال کرد.

چهار: امروز ارسال پیام بیشترین استفاده را در میان سرویس‌های انتقال اطلاعات توسط تلفن همراه دارد؛ به طوری که ۷۴ درصد از همه موبایل‌های سراسر جهان را شامل می‌شود یا به عبارت دیگر، ۲.۴ میلیارد از ۳.۳ میلیارد مشترک از طریق ارسال پیام ارتباط برقرار می‌کنند.

پنج: در سال ۲۰۱۰ مردم رقم اعجاب‎‌انگیز ۶.۱ هزار میلیارد پیام کوتاه ارسال کردند؛ یعنی ۱۹۲ هزار پیام کوتاه در هر ثانیه! میزان درآمد صنعت در ارسال پیام‌های کوتاه ۱۱۴ میلیارد و ششصد میلیون دلار در سال بوده است.

شش: تحقیقات نشان می‌دهد که اس‌ام‌اس بازی هنگام رانندگی دو برابر خطرناک‌تر از رانندگی در حالت غیرعادی است. یک نمونه از حواس‌پرتی هنگام رانندگی در سال ۲۰۰۸ در انفجار قطار در ChatWorth کالیفرنیا اتفاق افتاد که جان ۲۵ نفر را گرفت. طی تحقیقات مشخص شد که راننده قطار درست قبل از حادثه ۴۵ پیام کوتاه ارسال کرده بود.

هفت: ارسال پیام زبان ویژه و جدیدی ایجاد کرده است که هدف آن کوتاه کردن تعداد کاراکترها است. محققان زبانشناس بر این عقیده‌اند که استفاده از زبان‌های عامیانه و اختصاری مانند چیزی که در زبان اس‌ام‌اس می‌بینیم در آینده منجر به تضعیف ادبیات و غلط دیکته‌ای و هجی کردن نادرست کلمات در میان کودکان شود.

هشت: از دلایل اصلی موفقیت ‌اس‌ام‌اس این است که با همه گوشی‌ها ‌می‌توان پیام کوتاه ارسال کرد و فعال کردن آن نیاز به چیزی ندارد. اس‌ام‌اس مقرون‌به‌صرفه‌ و ارزان‌تر از تماس تلفنی و استفاده از آن راحت است و امکان ارسال در تمامی شبکه‌ها را فراهم می‌کند. به این معنی که لازم نیست کاربران بدانند شخصی که برای او پیام ارسال می‌کنند از کدام شبکه موبایل استفاده می‌کند.

نه: مردم هم به طور اعجاب‌انگیزی در این شیوه‌ی برقراری ارتباط تبحر پیدا کرده‌اند. در سال ۲۰۰۵ سونجا کریستیانسن از نروژ رکورد سریع‌ترین تایپیست پیام کوتاه را به ثبت رساند. معنی این پیام این بود: "پیرانای تیزدندان از گونه سراسالموس و پیگوسنتروس، وحشی‌ترین ماهی‌ آب شیرین در دنیا است. در واقع، آنها به ندرت به انسان‌ها حمله می‌کنند." رکورد کنونی ۳۷.۲۸ ثانیه است.

ده: تایپ پیام منجر به عارضه تنوسینوویتز می‌شود که نوعی التهاب انگشت شست دست است و در اثر تایپ مداوم پیام ایجاد می‌شود. (شبیه آسیب آرنج است اما کوچکتر و کمتر ورزشی است.)

اگرچه پیام‌رسانی تغییرات بسیار کمی داشته است، اما راه درازی را طی بیست سال گذشته طی کرده است. گذشت آن روزها که پیام کوتاه به عنوان یک قابلیت غیرضروری به حساب می‌آمد و هرگز کسی سرو کارش به آن نمی‌افتاد. امروزه خیلی از ما بدون آن نمی‌توانیم زندگی کنیم.

 



صفحه قبل 1 صفحه بعد

درباره وبلاگ


با عرض سلام و خسته نباشید به شما دوست عزیز که به ویلاگ این بنده سری زده اید و امید وارم که در وبلاگ من 1 مطابی رو پیدا کنی که به درد شما بخوره و بتوانی از آن استفاده مفید را انجام بدی . با نظرات خود ما را در انجام هر چه بهتر شدن وبلاگ یاری نمایید. شماره تماس با من 09141668615
شمارش معکوس برای آغاز گفتگوهای ایران با 1+5
خودرویی که شکل عوض می کند ثبت نام کاردانی به کارشناسی رژه کالسکه های عجیب و جالب در کراسنودار روسیه ... :: بزرگترین سنگ دنیا ... جدیدترین لباس عروس های تیر ماه 91 تصاویر دیدنی از عجیب ترین داشبورد های اتومبیل در جهان توصیه‌ های مهم امنیتی به کاربران گوشی های هوشمند زیبا ترین عکس های جدید عاشقانه ساخت ماوس هیبریدی جدید! عکس های زیبا از دریا عکس ترسناک‌ترین استخر دنیا «درهای بند ما در زندان همیشه بسته است» آموزش تصویری SQL Server 2008 قسمت 1 پیامک بازی با ((یارانه دهنده محترم)) بر سر یارانه پدیدار شدن آیات قرآن بر بدن یک نوزاد (+عکس) بدن كودک تبریزی خاصیت مغناطیسی دارد (+عکس) ماشین از دیدگاه دختر خانوووما + تصاویر بزرگترین قاتل قرن 21 +عکس چی میشد اگه این هالیوودی ها پشمالو بودند ؟! اینم از مجلس ایران.....ببین!!!+عکس بوسیدن فاطمه معتمد آریا توسط مجری مرد + عکس همه چیز در مورد شب زفاف دختر ۱۵ ساله که با ۲ ماه تن فروشی میلیونر شد + عکس شگفت انگیزترین ماهی کشور + عکس بلعیدن دست مردی توسط تمساح + تصاویرباور نکردنی 18+ بوی بد دهان دلیل کشته شدن یک نو عروس 17 ساله مراقبت یک سگ از جوجه غاز یتیم!/عکس بازداشت دختر نیمه عریان وزیر در خانه فساد!! +عکس خطرناک ترین بدلکاری سال+عکس مردی که با جنازه زنش چندین سال همبستری میکرد+عکس عکس های شخصی لیلا اوتادی در منزلش! شركت تك رايانه انلد ویروس جدید کامپیوتر آموزش ساختن ویروس تبلت Kindle Fire به نسخه ۶٫۳ آپدیت میشود پرواز ۴۸ ساعته هواپیمای خورشیدی! بی بی قصه های مجید درگذشت
پيوندها

تبادل لینک هوشمند
برای تبادل لینک  ابتدا ما را با عنوان درسی و آدرس fardin.851165965.LoxBlog.ir لینک نمایید سپس مشخصات لینک خود را در زیر نوشته . در صورت وجود لینک ما در سایت شما لینکتان به طور خودکار در سایت ما قرار میگیرد.





نويسندگان